Size&Me, 1.25 milyon dolar değerleme ile 125 bin dolar yatırım aldı

Henüz geçtiğimiz mayıs ayında 1 milyon dolar değerleme ile yatırım alarak başlıklarımıza konuk olan Size&Me, yaklaşık 3 ayın ardından 2. yatırım turunu sonlandırdı. Yerli girişim, 2. turu kapsamında 125 bin dolar yatırım aldı. Yatırımla birlikte değerlemesi 1.25 milyon dolara çıkan girişim, hisselerinin %10’unu devretti.

Kullanıcıların online kıyafet alışverişleri sırasında doğru bedeni bulması adına yapay zeka teknolojileri sunan Size&Me, 3’ü B2C ve 2’si B2B olmak üzere 5 farklı teknolojiye sahip. Farklı platformlarda ve markalarda alışveriş yaparken doğru bedenin bulunmasını sağlayan girişim, beden uyumsuzluğu sebebiyle gerçekleşen iadeleri minimuma indirerek şirketlerin masraflarını düşürüyor.

Size&Me, şu anda 10 büyük tekstil markası ve 2 büyük pazaryeri ile avatar entegresini sağlamak adına iş birliği görüşmeleri sürdürüyor. Girişimin landing page’i üzerinden haberler duyurmak için topladığı ön üye sayısı ise 6.000’i bulmuş durumda.

Yatırımın ardından açıklama gerçekleştiren girişim; “Motivasyonumuz lokal ve globalde domine first mover advantage’a sahip olmak. 2021 yaz sonuna kadar 2 ayrı markanın websitesine ve mobil uygulamasına avatarımızı entegre etme ve sene sonuna kadar da toplam 5 marka ve 2 pazaryerine aynı şekilde entegre olma hedefimiz mevcut. Bu esnada ise halihazırda çalışmalarını sürdürdüğümüz yurtdışı pazarına açılma çalışmaları da en büyük önceliğimiz olacak. Sonuç olarak kısa ve orta vade hedefimiz lokalde maksimum sayıda marka ile iş birliği yapmak iken uzun vadede aynı gücü globalde sağlamak olacak. Bu hızda pazara giriş yapmak için ise özellikle yapay zeka tarafında hem teknoloji hem iş gücü olarak kaynak ayırmamız bu yatırımdaki stratejik hamlemizdi.” dedi.

Size&Me, aldığı yatırımı lokalde ve globalde first mover advantage’ını sağlamak amacıyla büyük oranda yapay zekâ tarafına kaynak olarak kullanacak. Geriye kalan tutar ise girişimin büyümesine karşılık artan iş gücü ihtiyacı için harcanacak.

Kaynak