Sanal deneme kabini Size&Me, 1 milyon dolar değerleme ile Hikmet Tanrıverdi ve Fatih Şengöz'den yatırım aldı

Sanal deneme kabini olarak hizmet veren bir girişim olarak karşımıza çıkan Size&Me, online tekstil alışverişi yapan kişilerin doğru bedeni bulmasını amaçlıyor. Kullanıcılarına fiziksel deneme yapmadan kıyafetlerin üzerlerinde nasıl duracağını yapay zeka yardımı ile gösterebilen Size&Me, yatırım aldığını duyurdu.

Girişim, ilk yatırım turunda Hikmet Tanrıverdi ve Fatih Şengöz‘den 1 milyon dolar değerleme ile yatırım aldı.

Size&Me tarafından edindiğimiz bilgilere göre girişim, 1 milyon dolar değerleme üzerinden gerçekleşti. Söz konusu yatırımın Hikmet Tanrıverdi ve Şengöz Tekstil sahibi Fatih Şengöz tarafından yapıldı. Size&Me'ye ne kadar yatırım yapıldığı ise paylaşılmadı.

Sunduğu çözüm ile birlikte satıcıların beden uyumsuzluğu nedeniyle gerçekleşen iade oranlarını düşürmeyi hedefleyen girişim, 3 adet B2C ve 3 adet B2B olmak üzere 6 farklı çözüm sunuyor. 2020 yılının Ekim ayında Ataberk Taçar ve Kamran Balayev tarafından kurulan Size&Me, şu an için 4 kişilik bir ekip tarafından yönetiliyor

Temelinde markalara entegre edilebilen vücut avatarı teknolojisi sunan Size&Me, anlaştığı markaların kullanıcılarını kamera karşısında verilen sesli direktifler doğrultusunda belirli bir süre bekletiliyor ve bu süre içinde vücut ölçülerini çıkarıp 3D modelleme ile birleştiriyor. Bunun sonucunda ise kişiye özel dinamik 3 boyutlu bir vücut avatarı elde edilmiş oluyor.

Edindiğimiz bilgilere göre alınan yatırım büyük oranda reklam kampanyalarının yapılması ve şirketin kullanıcı sayısını artırması için kullanılacak. Kısa vadede teknolojisine son halini vererek kullanıcı sayısında artış yakalamak isteyen Size&Me, uzun vadede ise globalde tanınan bir girişim haline gelmek istiyor.

Kaynak